Vstup pro správce
Zahrada a zdraví
Detail kurzu
Název
Fakulta
Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií
Institut celoživotního vzdělávání
Lesnická a dřevařská fakulta
Provozně ekonomická fakulta
-
Agronomická fakulta
Zahradnická fakulta
Centrum sportovních aktivit
Lektor
Mgr. et Mgr. Lenka Kamanová Ph.D.
Mgr. David Kryštof Ph.D.
Mgr. Erika Hutirová
MgA. Kateřina Chalupníková
PaeDr. Adriana Pavlikovská
Dr. Ing. Petr Marada
Mgr. Jan Táborský
Mgr. Josef Nový
František Kožíšek
PaedDr. Michaela Černá
Mgr. Eliška Lišková PhD.
MVDr. Jiří Chalupecký
Viktor Žáček
Ing. Ludmila Brestičová bb
David Stuchlík3
Mgr. Michal Brzobohatý
Garant
Mgr. et Mgr. Lenka Kamanová Ph.D.
Dr. Ing. Petr Marada
Mgr. Kateřina Pevná
Ing. Tomáš Novák Ph.D.
PaedDr. Adriana Pavlikovská
Mgr. Katka Pevná Ph.D.
RNDr. Daniel Štencel PhD.
David Stuchlík2
David Stuchlík
Mgr. Michal Bruobohatý
Mgr. Michal Brzobohatý
Veřejnost
Student
Zaměstnanec
Maximální kapacita
Maximální počet náhradníků
Rozsah dny:
Rozsah hodiny:
Místo konání kurzu
Termín začátku kurzu
Termín ukončení kurzu
Anotace
Jednoleté (2 semestry) studium Zahrada a zdraví reaguje na velmi diskutované téma zdravého životního stylu a s ním související téma kvality (nezávadnosti) potravin na našich stolech, vč. problematiky označování a falšování potravin. Od genetiky, apetitu a životního stylu, který má vliv na naše zdraví se v přednáškách odborníci Mendelovy univerzity v Brně dostanou až k rozborům jednotlivých druhů potravin – zaměří se například na oblast výroby a kvality těstovin, brambor, pečiva nebo masných výrobků. Stranou nezůstanou ani nápoje jako je pivo, víno a ovocné destiláty. V paletě přednášek nechybí také méně obvyklé součásti lidského jídelníčku, jako jsou včelí produkty, hmyz nebo jedlé květy. Vedle přednášek mají posluchači možnost navštívit Botanickou zahradu a arboretum Mendelovy univerzity v Brně. Přednášky probíhají ve výukovém období jednotlivých semestrů – zimního a letního (listopad až únor a únor až květen), a to 1x týdně.
Obsah
Genetika a zdraví Zdraví a životní styl Apetit, energetická rovnováha a obezita Nebezpečné a prospěšné mikroorganismy v potravinách Zdravotní nezávadnost potravin a jejich kontrola v České republice Kvalita potravin a jejich falšování v ČR Označování potravin Hmyz na našem stole Včelí produkty a zdraví Jedlé květy
Požadavky přijetí
řádně vyplněná přihláška
Podmínky ukončení
50% účast na přednáškách
Kontakty
lenka.kamanova@mendelu.cz
Přílohy
Přihlásit na kurz
Zpět